VC Herentals ontving voor dit vriendschappelijk treffen de buren uit Herenthout. Bij de thuisploeg bleven Heylen, Van Aerschot, Van Rompaey en D’Huyvetter geblesseerd aan de kant terwijl we aan de overzijde bij de bezoekers kennis maakte met ex-VC spelers Mertens en Willems. In de eerste helft liet trainer Verelst flink wat jongeren opdraven, de studieronde duurde dan ook wat langer dan gewoonlijk. Herenthout zorgde voor het eerste gevaar via Torfs maar De Booij stond goed opgesteld. Nauwelijks een minuutje later dreigden de bezoekers opnieuw wanneer aan de tweede paal iemand vrij kon inkoppen, De Booij weerde de bal knap af maar in de herneming moest de bal van de lijn weggewerkt worden. De bezoekers dicteerden in het eerste halfuur zeker de wet en dat werd nog eens extra in de verf gezet wanneer de thuisgoalie alles uit de kast moet halen om een schot van Torfs onschadelijk te maken. Halverwege de eerste helft konden we de eerste kans van rood-wit noteren. Pauwels zorgde met een persoonlijke actie, de bal in één tijd aannemen en op doel besluiten, voor het eerste thuisgevaar, maar doelman Laureys (ook ex-VC) kon met de voet redding brengen. Ietwat tegen de verhoudingen in klom de thuisploeg toch op voorsprong, na een vrije trap kon Sharifi aan de tweede paal de bal tegen de touwen werken. Nog geen minuut na het doelpunt maakte Moons, eindelijk terug uit blessureleed, zijn wederoptreden. Hij zorgde vrijwel meteen voor gevaar want slecht ontzetten van de bezoekers gaf Damien een goede uitgangspositie om te scoren maar van dichtbij besloot hij over doel. In de slotminuut kon Luyten alleen op het Herentalse doel stormen maar youngster Hendrickx bekroonde zijn goede helft met een prachtige tackle en voorkwam zodoende de gelijkmaker.In de tweede helft kregen we voor de thuisploeg 11 nieuwe namen, een op papier “sterker” team al moest dat uiteraard nog altijd op het veld bewezen worden. De eerste actie beloofde alvast veel goeds, Janssens en Van Brantegem zette een knappe één-twee actie op maar deze laatste kwam millimeters te kort om de bal in doel te werken. Herenthout reageerde meteen via Van Saet die een unieke kopkans onbenut liet om de bordjes in evenwicht te hangen. VCH begon de druk geleidelijk aan op te voeren en dat vertaalde zich ook in het percentage balbezit en de geleverde kansen. Eerst schoot Verbert de bal vanop de zestienmeter nog hoog over maar nadien kon het doelpuntenfestival beginnen. Even na het uur bediende de jonge Janssens met een heerlijke lob Bertels die de bal heerlijk naast Laureys punterde. Nauwelijks afgetrapt of de 3-0 was al een feit. Hassounfi met een voorzet zoals hij ze alleen kan geven en Janssens liet de doelman geen schijn van kans. De thuisploeg swingde en stapelde de kansen op. De snelle Van Brantegem rolde op links de bezoekende verdediging op, behield het overzicht en legde terug op Hassounfi die echter over besloot. Diezelfde combinatie, maar dan in omgekeerde volgorde, werd een minuutje later nog eens overgedaan maar deze keer met meer succes. Brahim bediende vanuit stand Van Brantegem die met een buffelstoot de 4-0 op het bord zette. Nadat Nathan nog eens hard in het zijnet knalde werd de laatste kans van de wedstrijd door Herenthout schitterend door Van Den Schoor gepareerd. Dieter duwde de plaatsbal van Luyten in corner. Herentals won dus met 4-0 dit burenduel en mag grotendeels terugblikken op een aardige wedstrijd. Ondanks de erg jonge ploeg in de eerste helft hield men het eerste halfuur goed stand en was men in het laatste kwartier van die eerste helft de evenknie met de voltallige bezoekers. In de tweede helft was er meer sprake van klasseverschil en dat vertaalde zich ook in de doelpunten. De scheidsrechter vond het vijf minuten voor het einde van de officiële speeltijd welletjes en blies de wedstrijd voortijdig af. [b]Nu zaterdag bekert VC Herentals op het veld van Vosselaar in zijn derde partij voor de beker Van Antwerpen. Vosselaar, een eerste provincialer is leider in de groep met een doelpuntensaldo van 13-0. Rood-wit heeft een uitdaging gevonden.[/b] In de eerste helft speelde VCH met: Niel De Booij, Nick Van Peer, Anthony Hendrickx, Samuel Vandecraen, Nic Bogaerts, Lode Verlinden, Kai Raeymaeckers (30’ Damien Moons), Youssef Boulehien, Simon Pauwels, Ousmane Sanou, Mohamad Sharifi.In de tweede helft speelde VCH met: Dieter Van Den Schoor, Dimitri Van Ende, Thomas Wouters, Stef Verwimp, Bart Spiessens, Jurgen Bertels, Bram Janssens, Lars Luycks, Jonas Verbert, Nathan Van Brantegem, Brahim Hassounfi. [i]Verslag Kurt VC / ThalsFM[/i]